Voor elke bestelling > 20€, ontvang een gratis zonnebril met de code: FREESUN3 !
Zippo 2021 Collectible of the Year - Three Art Deco Lighters each with a unique Swarovski® crystal

2021 Zippo Collectible of the Year

Voor het eerst hebben we onze Collectible of the Year 2021 in regionale edities uitgebracht, elk met een identiek design maar met verschillende kristallen opzetstukken en hoeveelheden.

Kroonjuweel

Het kroonjuweel van elke aansteker is het vliegervormige kristallen embleem dat exclusief voor elke versie van de collectible wordt gekozen.

Nummering

De aanstekers zijn op de achterkant doorlopend genummerd en de oplage is beperkt tot respectievelijk 5.000, 2.500 en 21.000 stuks.

Bodemstempel

Een speciale stempel aan de onderkant bevestigt dat elke aansteker een Zippo Collectible en een echte Zippo aansteker is.

Verpakking

Elke collectible is verpakt in een luxe Art Deco geïnspireerde doos die 100 jaar Art Deco groet.

Americas

 

Golden Shadow Crystal (5,000).

Crystal close-up
Numbering detail
Authentication stamp on the bottom of the lighter.
Art Deco inspired packaging design.

Europe, Middle East, and Africa

 

Black Diamond Crystal (2,500).

Asia Pacific

 

Aurore Boreale Crystal (21,000).

Crystal close-up
Numbering detail
Authentication stamp on the bottom of the lighter.
Art Deco inspired packaging design.

De Art Deco beweging die opbloeide in de Verenigde Staten tijdens de Roaring Twenties was de perfecte architectonische aanvulling op het gedurfde en uitbundige tijdperk. De uitvinder van de Zippo Windproof Lighter, George G. Blaisdell, werd sterk beïnvloed door Art Deco toen hij de Zippo aansteker creëerde en ontwierp de vroegste gedecoreerde aanstekers met strakke, elegante geometrische patronen die een extra laag van verfijning toevoegden aan de glanzende chromen afwerking.

 

De 2021 Collectible of the Year is een eerbetoon aan de schoonheid en pracht van Art Deco door het combineren van meerdere geavanceerde processen, klassieke elementen en een sprankelende versiering die exclusief beschikbaar is voor elk van de drie regio's.

 

De High Polish Black Classic windproof aansteker wordt getransformeerd in een Art Deco meesterwerk door 360° lasergravure en selectieve vergulding. Het kroonjuweel van elke aansteker is het vliegervormige kristallen embleem, exclusief gekozen voor elke versie van de collectible. De aanstekers zijn opeenvolgend genummerd en zijn voorzien van de speciale stempel aan de onderzijde die aangeeft dat het om een Zippo Collectible gaat.