Voor elke bestelling > 20€, ontvang een gratis zonnebril met de code: FREESUN3 !

Ervaar de Magie van Mazzi

Claudio Mazzi, wereldberoemd Zippo-ontwerper en meester van de airbrushkunst, brengt 250 handgeschilderde en genummerde aanstekers uit voor verzamelaars. Deze uiterst zeldzame Zippo-aansteker werd gemaakt ter ere van Mazzi's 25-jarig jubileum van het maken van unieke kunstwerken met Zippo-aanstekers als zijn canvas.

Ontmoet de Maestro, Claudio Mazzi

 

Mazzi, die woont en werkt in Modena, Italië, begon in 1996 met het airbrushen van originele kunstwerken op Zippo-aanstekers, na een toevallige ontmoeting met de president van Zippo Italia, Zippo's exclusieve distributeur in Italië.


Zijn ontwerpen veroorzaakten een sensatie in de Zippo-verzamelaarsgemeenschap en wonnen in 1996 de eerste plaats bij de Zippo Swap Meet Design-wedstrijd en brachten een recordbedrag op de veiling van de swap meet.


Op de swapmeeting in 2000 kwam Mazzi naar Bradford om live demonstraties te geven, waarbij hij bewees dat het nauwgezette werk inderdaad alleen met zijn behendige hand en airbrush gereedschap werd gemaakt. Mazzi is verschillende keren naar Bradford teruggekeerd, naast zijn deelname aan internationale aanstekerruilmeetings, en is een fervent Zippo-verzamelaar.

 

Mazzi is stichtend lid van de Zippo Club Italia, een internationale groep voor liefhebbers van Zippo-aanstekers.


In 2006 tekende Mazzi een overeenkomst met Zippo om te beginnen met het reproduceren van een paar geselecteerde ontwerpen met behulp van Zippo's kleurendrukproces. Hij produceert nog steeds regelmatig nieuwe stukken voor de Zippo catalogi, zijn ontwerpen worden nu weergegeven in Zippo's moderne Color Imaging Process.

 

Naast zijn Zippo-aanstekers heeft Mazzi ook werken gemaakt voor de merken Ducati, Maserati en Ferrari, alsook voor Britse en Saoedi-Arabische koningshuizen en andere staatshoofden en motorracesterren.

 

Video: Artist Live Stream

In april 2021 was Mazzi een van de vier kunstenaars die te zien was in Zippo's Artist Live Stream. Beperkt tot slechts 250 airbrushed aanstekers, was zijn ontwerp in 4 minuten uitverkocht! Klik hieronder om een opname te bekijken van Mazzi's Artist Live Stream video waar hij zijn airbrush technieken laat zien die hij gebruikt om kunst te creëren op Zippo aanstekers.

Viering 25 jaar Zippo x Mazzi

 

In 1995 liep de Italiaanse airbrush maestro Claudio Mazzi over de vloer op de Bologna Motor Show. Reeds gevestigd als een van de meest gerenommeerde airbrush kunstenaars van het moderne tijdperk, heeft Mazzi posters en kalenders gemaakt voor Maserati, custom-painted fietsframes voor Colnago en auto's voor Citroen Italia, en had meer dan 5.000 scooters ge-airbrusht voor Malaguti Motorcycles. Hij produceerde ook honderden kunstwerken op motorfietsen en andere koopwaar als de officiële kunstenaar voor Ducati Motors.


Bij toeval ontdekte Mazzi de kleurrijke display van Zippo aanstekers op de stand van Zippo Italia. Hij werd onmiddellijk getroffen door de mogelijkheden van het uitvoeren van fijn gedetailleerde airbrush schilderijen op Zippo aanstekers.

 

In korte tijd werden Mazzi en zijn opmerkelijke kunstwerken voorgesteld aan ambtenaren van het Zippo-hoofdkwartier in Bradford, Pennsylvania. Om de mogelijkheden te demonstreren van het gebruik van zijn airbrush om de behuizing van een Zippo-aansteker te beschilderen, maakte Mazzi een eenvoudig schilderij van een blauwwitte bliksemflits op een zwarte achtergrond. Zippo keurde het snel goed om zijn werk in hun productlijn op te nemen, dus in 1996 begon Mazzi te werken aan schilderijen die op Zippo-aanstekers zouden verschijnen. Deze originele schilderijen werden naar Zippo gestuurd, waar ze werden gereproduceerd voor afdrukken op de omhulsels van Zippo-aanstekers.

 

2009

2011

2018

2020

De samenwerking tussen Zippo en Mazzi bloeide snel op. Mazzi heeft bijna elk jaar nieuwe afbeeldingen gemaakt voor Zippo's catalogi. Bovendien heeft de kunstenaar unieke handgeschilderde aanstekers vervaardigd die op veilingen recordprijzen hebben opgebracht.

 

In 2001 werd de Zippo Club Italia opgericht om verzamelaars die lid worden van de club exclusieve rechten te geven op "Zippo by Mazzi" aanstekers in beperkte oplage. Sinds 2008 zijn de speciale collecties aangeboden door Zippo Club Italia voorzien van de authenticiteitsstempel: "Zippo Certified Product - Claudio Mazzi Airbrush Design."

 

Vandaag, nu we de 25ste verjaardag van Zippo x Mazzi vieren, blijven zijn ontwerpen populair bij zowel verzamelaars als nieuwe Zippo fans. Samen met de gelimiteerde club edities en de handgeschilderde originelen, voegen deze aanstekers toe aan het enorme oeuvre van kunst geproduceerd door de kunstenaar in zijn lange en vruchtbare samenwerking met Zippo.

 

 


Claudio Mazzi designs and trademarks are used under license from Kreo di Mazzi, & C Snc. To Zippo Manufacturing Company. All Mazzi designs are protected by copyright.