GRATIS verzending op alle bestellingen boven 65€

Vullen van een Zippo-aansteker

Je windbestendige aansteker is zo gebouwd dat deze het beste werkt met Zippo Premium Lighter Fluid en vuurstenen. Laten we nu eens kijken hoe we de aansteker vullen of bijvullen. Aanstekervloeistof verdampt ook als de aansteker niet wordt gebruikt. Zorg er dus voor dat het deksel altijd gesloten blijft. Daarnaast is het een goed idee om de aansteker vóór elke reis opnieuw te vullen.

Zorg ervoor dat de volgende stappen niet worden uitgevoerd in de buurt van vuur of vlammen.

 

Aansteker bijvullen:

  1. Verwijder eerst de binneneenheid uit de behuizing.
  2. Draai hem om en til de vilten vulling op om het verpakkingsmateriaal in de brandstofkamer te onthullen. (Tip: gebruik een opengevouwen paperclip of iets dergelijks als de vulling moeilijk op te tillen is.)
  3. Verzadig het verpakkingsmateriaal langzaam met aansteker vloeistof. Stop met toevoegen als de vloeistof de bovenkant van de container bereikt of begint te verkleuren. (Tip: niet laten overstromen. Als de aansteker te vol is, lekt er brandstof uit. Voorkom dat de vloeistof op je huid komt, aangezien deze irriterend is. Mocht de vloeistof in contact komen met de huid, was de getroffen gebieden dan onmiddellijk met milde zeep en water.)
  4. Plaats het inzetstuk terug in het doosje en veeg overtollige vloeistof van de aansteker en je handen voordat je de aansteker aansteekt. Als er brandstof op de aansteker zit, veeg deze dan gewoon weg of wacht even totdat deze is verdampt. Zorg ervoor dat de brandstofcontainer gesloten is en dat er geen gemorste brandstof in de buurt is voordat je deze aansteekt - het is een brandbare vloeistof. (Tip: als je van plan bent de aansteker in je zak te houden, raden we je aan deze "van onderaf" te plaatsen.)
  5. Beweeg je duim in een neerwaartse beweging op het vuursteenwiel om een ​​vonk te creëren. Herhaal het proces als er geen vlam verschijnt.
  6. Als er een vlam is verschenen en je deze niet meer wilt gebruiken, sluit je het deksel om deze te doven. Deze aansteker dooft niet vanzelf, dus je moet het deksel sluiten.

Waarschuwing: afhankelijk van de gebruiksduur is voorzichtigheid geboden, aangezien de aansteker heet kan aanvoelen.