GRATIS verzending op alle bestellingen boven 65€

Dateer je Zippo-aansteker

Net zoals bij de meeste verzamelobjecten heeft de productiedatum van een Zippo-aansteker invloed op de waarde ervan. Belangrijke informatie op de onderkant van elke windbestendige Zippo-aansteker kan helpen bij het bepalen van de productiedatum. Sinds halverwege de jaren '50 wordt aan de onderkant van elke Zippo-aansteker een datumcode gegraveerd. Het oorspronkelijke doel hiervan was een kwaliteitscontrole. Ondertussen is de datumcode een hulpmiddel van onschatbare waarde geworden voor Zippo-verzamelaars. De meeste aanstekers die tussen 1933 en 1957 zijn gemaakt, kunnen worden geïdentificeerd door de stijl en het model, evenals door gepatenteerde handelsmerken of handelsmerken met octrooi.

De aanwezigheid van het woord "Zippo" op de headstamp is een andere aanwijzing voor de datering. Deze is in de loop van de tijd drie keer gewijzigd, zoals hieronder wordt aangegeven. Vanaf 1933 tot halverwege de jaren '50 werd het woord "Zippo" in blokletters geschreven. Het karakteristieke Zippo-logo werd eind jaren '40 ontwikkeld en rond 1955 geleidelijk geïntroduceerd op de lichtere headstamp. Eind jaren '70 werd het logo opnieuw ontworpen. In 1980 werd het in de headstamp geïntegreerd.

Het historische Zippo-logo

Zippo Historic Logos during 1933-1954, 1954-1979 and 1980-2011

Datumcodes

Wat begon als middel voor kwaliteitscontrole door de Zippo-oprichter George G. Blaisdell, is de droom van verzamelaars geworden. Om een ​​mogelijk patroon te identificeren in elke serie aanstekers die ter reparatie worden verzonden, is de onderkant van elke Zippo-aansteker voorzien van een reeks markeringen. Sinds de jaren '50 bieden deze markeringen de mogelijkheid om de meeste Zippo-aanstekers precies te dateren.

 


Ben je een Zippo-verzamelaar?

Koop onze collectie met verzamelaanstekers in gelimiteerde oplage!

Nu kopen


Coderingssysteem voor actuele datums

 

Het huidige datumcoderingssysteem gebruikt een letter en een getal van twee cijfers om de maand en het jaar van fabricage te identificeren.

  • De letters A tot L staan voor de maand (A voor januari, B voor februari, enz.).
  • De beide cijfers staan voor het productiejaar - 14 voor 2014

 

Identificatiecodes voor reguliere Zippo-aanstekers

 Classic Lighter Date Codes

Identificatiecodes voor reguliere Zippo Slim-aanstekers

Slim Lighter Date Codes


Wereldberoemde garantie

Mr. Blaisdells wereldberoemde garantie "Het werkt, zo niet, dan repareren we het™", geldt ook vandaag nog voor elke windbestendige zakaansteker van Zippo.

Moet je Zippo-aansteker gerepareerd worden? Ga dan naar onze reparatiewebsite voor meer informatie.

Zodat uw aansteker altijd als nieuw werkt!

12 Fl. Oz. Lighter Fluid                                Wicks                       Flints

AANSTEKERBENZINE KOPEN      LONT KOPEN                 FLINTS KOPEN