GRATIS verzending op alle bestellingen boven 65€

W.R. Case & Sons Logo

W.R. Case & Sons Cutlery Company is een Amerikaanse fabrikant van hoogwaardige, handgemaakte messen die van generatie op generatie doorgegeven worden. Het productaanbod van Case met hoofdzetel in Bradford, Pennsylvania, omvat een breed scala aan productcategorieën, van traditionele opvouwbare zakmessen en sportmessen met vast lemmet tot herdenkingsitems en verzamelobjecten in beperkte oplage.

Geschiedenis

De lange geschiedenis van het bedrijf begon in 1889 toen vier broers; William Russell (W.R.), Jean, John en Andrew Case (ook bekend als "The Case Brothers"), begonnen met het produceren van messen. Deze verkochten ze op een wagen in het achterland van New York. De zoon van W.R.: John Russell (Russ) Case, een oudverkoper van het merk Case Brothers, richtte tijdens de eeuwwisseling W.R. Case & Sons op. Russells vader trad op als adviseur van zijn zoon en hielp de vroege financiën van het bedrijf te stabiliseren en tegelijkertijd een reputatie op te bouwen als betrouwbare leverancier van kwaliteitsbestek. In 1993 richtte de Zippo Manufacturing Company, producent van de wereldberoemde windbestendige aanstekers Zippo® en een ander familiebedrijf met hoofdzetel in Bradford, de W.R. Case & Sons Cutlery Company op, om het erfgoed van de merkfamilie Case voort te zetten.  

De originele mesconcepten en fabricagemethoden van het bedrijf zijn erkend met prijzen en zijn te zien in grote printpublicaties, tijdens internationale handelsorganisaties en evenementen, evenals in televisieprogramma's en grote speelfilms. Het unieke stempel-dateringssysteem dat sinds het begin gebruikt wordt, maakt van het merk Case een van de meest favoriete verzamelstukken ter wereld.

Vandaag

De Case Collectors Club is met 18.000 actieve leden de grootste bekende messenverzamelaarsvereniging ter wereld. De 125 paar handen die nodig zijn om één mes te fabriceren, getuigen van Cases hoge kwaliteitseisen. Het maken van een Case-mes begint met zorgvuldig gebeeldhouwde handgrepen gemaakt van een breed scala aan echte materialen zoals Braziliaans runderbeen, hertengewei, buffelhoorn, parelmoer, exotische houtsoorten en stenen. Onderdelen van messing, nikkel en zilver accentueren elke vorm en worden verenigd in messen die niet alleen mooi zijn, maar ook de tand des tijds en het gebruik doorstaan.

Case-messen worden grotendeels verkocht via een geautoriseerd dealernetwerk van bouwmarkten en woonwinkels, bestekwinkels, mode- en accessoirewinkels, catalogusdealers en andere retailers.

Ga voor meer informatie over W.R. Case & Sons Cutlery Company naar caseknives.com 

We nodigen je uit om het Zippo/Case Museum in Bradford, Pennsylvania, te bezoeken, waar fans en verzamelaars uit de hele wereld samenkomen om meer te weten te komen over de rijke geschiedenis van Case-messen en Zippo-aanstekers.

 

 Ronson/Ronsonol Logos

De Zippo Manufacturing Company verwierf in februari 2010 activa van Ronson. Ronson produceert sinds 1913 aanstekers en bied een breed scala aan zak- en zaklampaanstekers, evenals vlamaccessoires.

Geschiedenis

De Ronson Corporation en later de Ronson Consumer Products Company zijn opgericht door de Familie Aronson. Oorspronkelijk was Louis V. Aronson eigenaar en beheerder van Art Metal Works in Newark, NJ, dat hij in 1886 opende.  Art Metal Works maakte een verscheidenheid aan decoratief metaalwerk, waaronder boekensteunen, presse-papiers, bureausets, lampen, miniaturen en ander metalen handwerk. Op aanvraag van klanten begon Aronson de vlammenmarkt te onderzoeken en begon hij begin 1900 met het maken van aanstekers.

In het jaar 1910 verwierf Aronson een patent voor een vonk-genererend ontstekingssysteem genaamd "Pist-o-liter" en in 1913 produceerde hij een zakaansteker genaamd "Wonderlite". In 1928 verwierf Ronson een patent voor de revolutionaire, eenvoudig te gebruiken "Banjo"-aansteker die met één enkele druk zowel ontsteking als uitdoving mogelijk maakte. Dhr. Aronson besloot zich te concentreren op het produceren van aanstekers en verkocht het bedrijf Art Metal Works. In de afgelopen decennia ontwikkelde de Ronson Corporation en verschillende dochterondernemingen ook verscheidene soorten zak-, multifunctionele en zaklampaanstekers onder het handelsmerk RONSON, evenals
aanstekervloeistof en butaanbrandstof onder het handelsmerk RONSONOL. Het bedrijf produceerde tevens een verscheidenheid aan accessoires, waaronder vuurstenen voor aanstekers en vele andere consumentenproducten in het begin.  In de jaren '60 verkocht de Ronson Corporation haar internationale activiteiten
en staakte het bedrijf haar activiteiten en belangrijkste verkoop in Noord-Amerika.

 

In het jaar 2010 verwierf de Zippo Manufacturing Company, Bradford, PA, bepaalde activa van Ronson, waaronder de merken RONSON en RONSONOL, evenals de daaraan gerelateerde producten. Zippo verwierf noch het bedrijf, noch enige gegevens of verplichtingen van het bedrijf.

Vandaag

De merken RONSON en RONSONOL zijn onderdeel van de merkenfamilie Zippo Manufacturing Company. De productlijnen van de merken blijven bestaan ​​uit aanstekers, brandstof en aanverwante accessoires, die op de markt worden gebracht en verkocht in winkels en online in de Verenigde Staten, Canada en Mexico.

Northern Lights Logo

Geschiedenis

Het in 1978 opgerichte bedrijf Northern Lights verlicht al meer dan 40 jaar de wereld en verfraait huizen met de warmte van kaarslicht. Onze sterke wortels in de "kunst van het maken van kaarsen" hebben geresulteerd in een uitstekende reputatie als toonaangevende ontwerper van luxe kaarsen en handgemaakte accessoires. Onze met de hand gegoten kaarsen worden gemaakt in de VS met heerlijke geuren en etherische oliën. Onze wasmengsels bevatten sojawas en andere wassen op natuurlijke basis. Onze lonten worden gemaakt van natuurlijk katoen. Onze kommen komen uit verantwoorde bronnen en zijn zo ontworpen dat ze hergebruikt kunnen worden. Deze combinatie van kwaliteitsproducten geeft onze handgemaakte kaarsen hun schone ontvlambaarheid, hun uitstekende geur en draagt ​​bij aan hun langdurige waarde.

Vandaag

Zippo verwierf Northern Lights in januari 2019. Het bedrijf en zijn medewerkers zijn voortaan gevestigd in Wellsville, NY.

 

Voor Zippo staat de uitbreiding van de Zippo-merkenfamilie voor een gediversifieerde productlijn, nieuwe verkoopkanalen, doorslaggevende knowhow en expertise in een snelgroeiende, trendy categorie.

 

Deze overname was voor de oprichters van Northern Lights, Andy en Tina Glanzman, erg voordelig aangezien Zippo en Northern Lights dezelfde culturen, waarden en posities delen. Zowel Zippo als Northern Lights zijn trotse Amerikaanse fabrikanten gevestigd in kleine, sterke gemeenschappen in de Verenigde Staten met een langdurige reputatie van betrouwbare, prachtig ontworpen producten.   

 

Zippo zal haar bestaande internationale kanalen gebruiken om de globalisering van het merk en productgamma van Northern Lights te beginnen, met de mogelijkheid tot verdere uitbreiding.